Temperer dejen til køleskabstemperatur, så er den lettest at arbejde med.
Trin 2
En time før spiseklare pebernødder
Tag dejen ud af bøtten og rul den til en pølser á Ca. 1 cm i diameter.
Tænd nu din ovn på 180 grader varmluft.
Trin 3
En halv time før spiseklare småkager
Skær dejen i ca. 10 mm tykke skiver med en skarp kniv og tril dem runde.
Der bliver ca. 200 pebernødder i alt. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir.
Husk afstand på min. 1 cm. mellem kagerne.
Trin 4
Bagetid & temperatur
Sæt bagepladen i midten af din forvarmede ovn på 180 grader og bag pebernødderne i ca. 12 minutter. Hold øje med dem de sidste 2 minutter så de får den helt rigtige gyldne farve. Lad dem køle lidt af på pladen, og dine specier er klar til at blive spist.
Trin 5
Holdbarhed & opbevaring
Hvis du har dej i overskud, kan du sætte bøtten i køleskabet, hvor den kan holde sig 2 uger, eller i fryseren hvor den kan holde sig op til 3 måneder. Hvis du har brugt al dejen, kan du med fordel vaske plastbøtten og opbevare dine småkager deri. Færdigbagte småkager kan holde sig op til 30 dage i en lufttæt beholder.